PostHeaderIconДЕН НА ДИАЛОГА

nosrb
 
НАЦИОНАЛНО СДРУЖЕНИЕ НА ОБЩИНИТЕ
В РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ


София 1111, ул. “Голаш” 23, тел./факс: (02) 94 34 467, 94 34 431, e-mail: Адресът на е-пощата e защитен от спам ботове. Нужен ви е javascript, за да го видите. ,
web site: www.namrb.org

ДЕН НА ДИАЛОГА
ОБЩА ИНФОРМАЦИЯ

 

На 30 септември в 28 области се проведе Денят на диалога (само в област Хасково домакин на срещата беше община Димитровград).

Общо 1160 представители на законодателна и местна власт, на НПО, медии и граждани взеха участие в поредния Ден на диалога. От тях 138 са кметовете, 75 - председателите на общински съвети, 35 съветници от общо 165 общини, 15 областни управители и 94 депутати от всички парламентарни групи.

Предложенията на НСОРБ бяха оценени от всички участници – представители и на местна, и на законодателна власт много високо поради своята яснота, точно и актуалност.

Депутатите поеха ангажимент голяма част от тях основно по тези, насочените към Закона за държавния бюджет за 2014 г., Закона за публичните финанси, Гражданско-процесуалния кодекс и др. На всички места бяха поставени и специфични регионални акценти, за които също бяха поети ангажименти от страна на депутатите.

Предстои обобщение на дискусиите и постиганите споразумения по конкретни теми.