projectmakedonia

Сигнали и жалби

Начална страница Новини Актуално Справка за организацията на снегопочистването в Община Пазарджик на 27.11.2013 год.

PostHeaderIconСправка за организацията на снегопочистването в Община Пазарджик на 27.11.2013 год.

С П Р А В К А
 
за организацията на снегопочистването
в Община Пазарджик на 27.11.2013 год.

 

При започналия снеговалеж от сутринта на 27.11.2013 год. в Община Пазарджик е създадена необходимата организация за осигуряване на нормална обстановка за движение при зимни условия.

            От 08.30 ч.на 27.11.2013 год. започна обработката на пътните съоръжения /мостове, надлези, кръгови кръстовища /с натриев хлорид.

            От 09.30 ч. на 27.11.2013 год .започна снегопочистването на основните улици на гр. Пазарджик, за което са използвани с 8 броя специализирани машини на снегопочистващата фирма..

До момента са почистени бул. „България”,бул. „Хр. Ботев”, ул. „Княгиня Мария Луиза”, ул. „Л. Боянов”, бул. „Ст. Стамболов”,ул. „ Хр.Касап Велев” .Продължава почистването на уличната мрежа

В следобедните часове при понижаване на температурите ще започне обработката на основните  улици в гр. Пазарджик с разтвор на калциев хлорид

Общинските паркинги са обработени с натриев хлорид, Централна градска част – пешеходна зона се почиства с техника и сеобработена с калциев хлорид. Почистването на спирките на общественият транспорт се извършва от групи от лишени от свобода.

           Контролът по снегопочистването се осъществява от служители на БМ „Паркинги и охрана”.

Затруднения при извършване на дейностите по снегопочистването създават големия брой неправилно паркирани МПС по някой от основните улици на гр. Пазарджик - ул. „Цар Освободител”, бул. „Ал. Стамболийски”, бул. „ Г. Бенковски”, бул. „ Хр. Ботев” и ул.„ Пловдивска”.

Изготвил:
Тихомир Шейретов
Зам.Управител БМ “ПО”