projectmakedonia

Сигнали и жалби

Начална страница Новини Актуално ДЕН НА ДЕТЕТО – 1 юни

PostHeaderIconДЕН НА ДЕТЕТО – 1 юни

ДЕН НА ДЕТЕТО – 1 юни

 

Първоюнско парти в парк-остров “Свобода” от 11.00 ч. очаква 12-те деца, чиито настойник или попечител е кметът на общината. Всяко от децата ще получи подарък от 50 лева и празнично меню.
          В 11,00 часа Община Пазарджик съвместно със Съвета на децата към Държавна агенция „Закрила на детето” организира флаш моб “Усмихнатите деца на България”. В него ще вземат участие около 60 деца от различни възрасти, които в “Колодрума”с телата си ще изобразят една детска усмивка.
          В 10,30 часа КСУДС организира детски празник на импровизирана сцена до  началанта спирка на атракционното влакче. Събитието е част от кампанията “ Шанс за всяко талантливо дете” и участие ще вземата хор “Слава Русева”, клуб по спортни танци “Импулс”, балет “Марина”, балет “Тора” и др. В близост ще бъдат разположени и кътове за забавления.
На пл. “Константин Величков” Общинският детски комплекс ще обособи няколко зони за забавления:
         - Зона 1 – музикално изкуство:
МЯСТО НА ПРОВЕЖДАНЕ – пл. „Константин Величков” / Тортата /. 
ЧАС: 10.30 часа
        

         - Зона 2 – изобразително изкуство: Право на участие имат всички деца и ученици от 5 до 15 годишна възраст. Рисува се с цветни тебешири върху асфалт и на статив; участниците могат да използват свободно избрана техника: акварел, темперни бои, водни бои, пастели, графика, флумастер, молив, колаж.
МЯСТО НА ПРОВЕЖДАНЕ - Пред сградата на Община Пазарджик от 11,30 часа.


           - Зона 3 – спортна дейност – състезание с ролери: Могат да участват всички ученици от 1 до 6 клас, разпределени в 3 възрастови групи:
1 гр.- ученици от 1- 2 клас- род.2006, 2005 г /4 момчета и 4 момичета/
2 гр.- ученици от 3- 4 клас- род.2004, 2003 г /4 момчета и 4 момичета/
3 гр.- ученици от 5- 6 клас- род.2002, 2001 г / 4 момчета и 4 момичета/
 Във всяка от групите ще бъдат връчени награди за І, ІІ и ІІІ място за най- добро постижение.
МЯСТО НА ПРОВЕЖДАНЕ- бул. „България” / до Зона 2 / от 11,00 часа.
Празникът завършва с детски спектакъл Мини Мис Пазарджик`2014  в  зала “М. Г. Атанасов” от 19.00 часа.

         В конкурса Мини Мис Пазарджик’2014  участват  момичета от всички училища на община Пазарджик, родени през 2006 година /провежда се кастинг един месец преди конкурса и всички номинирани  за участие се обучават за представянето им – подготвя се танц с всички номинирани и представяне на подиум; участничките се представят в два кръга – със спортен тоалет, ушит от фирма, и  спортно-елегантен тоалет по преценка на родителите/.