PostHeaderIconС П Р А В К А за организацията на снегопочистването в гр. Пазарджик на 26.01.2012год.

С  П  Р  А  В  К  А
за организацията на  снегопочистването в гр. Пазарджик

на 26.01.2012год.

Започналият снеговалеж от вечерта на 25.01.2012 год., който продължава интензивно и към момента, създаде сложна обстановка на територията на Община Пазарджик.
     Около 22.00 ч. са обработени първоначално пътните съоръжения /мостове, надлези /с пясък и сол. От 03.00 ч. на 26.01.2012 г. съгласно организацията започна снегопочистването на основните улици на гр. Пазарджик с 11 специализирани машини на „Еко хидро 90” ООД, контролът се осъществява от 11 служители на БМ ” Паркинги и охрана”
    За почистване на общинските пътища се ползвт общо  15 специализирани машини. Досега основните улици са третирани с 12  куб. метра разтвор на калциев хлорид. В момента повторно се полага разтвор на отделни улици и участъци от улици.
Централна градска част – пешеходна зона се почиства от  техника и работници на БМ”СУПКД” и почистващата фирма.
    Обстановката по организацията на движението е усложнена допълнително от станалото тежко ПТП на АМ „Тракия”, по разпореждане на Пътна полиция движението на  товарните и други МПС е пренасочено през гр. Пазарджик по маршрута: бул. „Георги Бенковски”, ул. „Петър Бонев”, ул. „Стефан Караджа”, ул. „ Пловдивска”.
Поради станало ПТП на ул. „Христо Касапвелев” в района на „Полски Боровец” движението на МПС е отклонявано през мост Атлантик, ул. „Любен Боянов”.
Има отделни случаи на паднали дървета и клони.
    След 14.00 ч. снегопочистващата техника ще бъде насочена  за почистване на второстепенни и вътрешни улици.
Допълнителни затруднения за снегопочистването създават големия брой неправилно  паркирани МПС по улиците на гр. Пазарджик. За премахване на автомобилите, създаващи проблеми за снегопочистващата техника се извършват процедури за принудително преместване с паяк .


Изготвил:
Георги Шикерджиев
Управител БМ “ПО”