projectmakedonia

Сигнали и жалби

Начална страница Новини Актуално ФЕСТИВАЛ НА ИЗКУСТВАТА „АРТ ИДЕЯ – АРТ АЛЕЯ” 17-26 май 2013г.

PostHeaderIconФЕСТИВАЛ НА ИЗКУСТВАТА „АРТ ИДЕЯ – АРТ АЛЕЯ” 17-26 май 2013г.

There are no translations available.

art_op

Фестивалът се реализира по Проект: „Регионален Фестивал на Изкуствата - Пазарджик”, финансиран по Оперативна програма „Регионално Развитие 2007г.–2013г.“ съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския фонд за регионално развитие и от Държавния бюджет на Република България, по договор №BG161PO001/1.1-10/2010/040 между Община Пазарджик и Управляващия Орган на ОПРР

 

ФЕСТИВАЛ НА ИЗКУСТВАТА

„АРТ ИДЕЯ – АРТ АЛЕЯ”

17-26 май 2013г.

 

Фестивалът на изкуствата „Арт Идея – Арт Алея” Пазарджик 2013 ще бъде открит на 17 май от 18,30 ч. пред зала „Маестро Георги Атанасов”и ще продължи до 26 май. От 19 часа в концертната зала ще бъде даден старт на тридневния мандолинен форум „Вива тремоло”, с който ще се отбележат 110 години от създаване на първия мандолинен оркестър в Пазарджик.

Фестивалът ще представи микс от изкуства, жанрове, сценарни пространства, обмен на творчески идеи и участие на различни творци и творчески състави. В централната градска част на гр. Пазарджик, както и в парк остров „Свобода” ще творят заедно аматьори и професионалисти. Градът ще се превърне в „Алея на изкуствата и иновативните идеи” и ще обедини в себе си креативния дух на художници, музиканти, творчески състави, фотографи, танцьори и артисти от различни поколения.

Организаторите на фестивала са подтготвили много изненади за публиката и гостите на града: музикални работилници, филмови маратони, карнавални шествия, различни пърформанси, изложби, концерти, графити фест, ателиета, за да се открият арт-талантите на всеки човек. Повече информация за фестивала може да бъде намерена на сайта на община Пазарджик: www.pazardjik.bg.

Проектът се реализира от Община Пазарджик с финансовата подкрепа на Оперативна програма «Регионално развитие» 2007-2013г., като идеята е да се обогати културния календар на региона и фестивалът „Арт Идея – Арт Алея” да се превърне в традиционен културен форум и туристическа атракция за града.

art_nsr