projectmakedonia

Сигнали и жалби

Начална страница Новини Предстоящо 06.06.2013 г. /четвъртък/

PostHeaderIcon06.06.2013 г. /четвъртък/

На 6 юни 2013 г. (четвъртък), от 15:00 ч., Местната комисия за борба с трафика на хора – Пазарджик съвместно с Младежки дом – Пазарджик организират прожекция на документалния филм на Йордан Димитров „Червено - като червило и като кръв", посветен на жертвите на трафика на хора. Филмът е продукция на  Българската национална телевизия и е с времева продължителност – 30 минути.

   "Червено - като червило и като кръв" е филм, който разказва три истории на жени, станали жертва на трафик на хора. Ще разберете как фалшивата любов и мечтите за по-добър живот са се превърнали в примамка за героините, които са били въвлечени в свят на унижение и болка. Ще се уверите, че цената - човек да бъде силен, трябва да бъде плащана винаги, защото тя означава свобода. Ще си припомните и че човек е силен, когато не е сам!

    Олга е една от героините на филма "Червено - като червило и като кръв". Тя е била жертва на трафиканта си в продължение на осем години. Днес е намерила сили да разкаже историята си, за да победи тежките спомени. Според специалистите ще са й нужни поне осем години, за да се справи с психологическата травма. Олга вече е получила подкрепа от социалните работници и полицията в Холандия, както и от Националната комисия за борба с трафика на хора. В момента младата жена учи право и кара стаж в прокуратурата.

    Ще ви развълнуват и съдбите на Боряна и Мария. Изживяното от тях унижение е толкова силно, че те още не са намерили кураж да разкажат дори на най-близките си хора за ужаса, който са преживели. Ще разберете и каква е личната кауза на Мария в борбата й с трафика на хора.

 

Заповядайте - входът е свободен!

Един от най-добрите начини да предпазите себе си от рискови ситуации е да се информирате!